İstanbul Mobil Sohbet Ortamı

İstanbul Mobil Sohbet Ortamı

Makaleme hoşgeldiniz bugünkü makalemde sizlere İstanbul Sohbet Ortamı ndan sesleniyorum. Evet arkadaşlar bugün sizlere İstanbulun tarih yerlerini tanıtmak istiyorum;

İstanbul ilimiz sadece Dünyanın en büyük metropollerinden olmakla kalmayıp birçok tarihi olayada tanıklık etmiştir. Ayrıca stratejik konumu itibariylede Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlaması açısından önemli bir role sahiptir. İstanbulun yüzölçümü 5461 kilometre karedir. Nüfus olarakta ülkemizin en kalabalık ilidir. İstanbulun nüfusu 15.673.724 tür.

 

 

İstanbul Mobil Sohbet Ortamı

İstanbul Mobil Sohbet Ortamı

                                             Tarihi ve Turistik yerler

İstanbul Sohbet Ortamı ilimiz tarihi açısından bir çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Doğu ve batının kesiştiği noktada olan şehir tarih kokmaktadır. Şehirin her noktasında bir tarihi yapı yada kalıntı görebilirsiniz. bunlardan belli başlı olanlarını sizlere tanıtmak istiyorum.

1.Ayasofya Müzesi

Dünyanın en süslü en ihtişamlı yapılarından birisidir. Türklerin Orhun abidelerini dikmesi sırasında inşaatına başlanmıştır. Ayasofyanın tarihi Konstantine kadar uzanır. Günümüzdeki yapının temelleri mimar İsidoras ve Anthemios a yaptırılmıştır. İnşaası 5 yılda tamamlanan yapının açılış töreninde İmparator Justinianus Ey Müslüman seni geçtim diye bağırmıştır.

Fatihin Sultan Mehmetin İstanbulu Sohbet Odaları almasıyla birlikte yaptığı ilk işlerden birisi yapıyı Camii ye çevirmek olmuştur. Mozaikler ve ikonalar ile üzeri tahrip olmayacak şekilde kapatılmıştır.

2. Galata Kulesi

İstanbulun gezilecek en romantik yerlerinden birisidir. Yapı hakkında birçok hikayeler bulunmaktadır. Bu kule İstanbulun en güzel silüetini oluşturmaktadır. Kulenin ne zaman yapıldığı net olarak bilinmesede İmparator Justinianus zamanında yapıldığı tahmin edilmektedir. Yapının yüksekliği 69,90 mt. duvar kalınlığı 3,75 mt. yarıçapı ise 16,45 mt. dir.

3.Süleymaniye Camii

İstanbulun gezilecek en önemli yerlerinden birisi olan Süleymaniye Camii Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan a yaptırılmıştır. 1551 yılında başlanan yapının inşaası 1557 yılındıa bitmiştir. Osmanlı zamanlarında camii bir çok sosyal ve kültürel aktiviteye ev sahipliği yapıyordu. Süleymaniye Külliyesi Mimar Sinan ın ve Kanuni Sultan Süleyman ın İstanbul a vurmuş olduğu en büyük damgadır.

4.Topkapı Sarayı

İstanbulun gezilecek yerlerinden biriside Topkapı Sarayıdır. Sarayın inşaası I. Beyazıd, I.Selim ve I. Süleyman ve sonrasında başa geçen padişahların padişahlık dönemlerine kadar sürmüştür. Sarayda bulunan yapıların çoğunun inşaası 17.yy. da tamamlanmıştır. Günümüzde müze olarak kullanılan yapı ziyarete açıktır.

 

 

 5.Kız Kulesi

 

Üsküdar açıklarında bulunan ince ve beyaz renkli Kız Kulesi İstanbulun en önemli sembollerinden birtanesidir. 18.yy. dan kalma bu yapının yapıldığı adacık üzerine Manuel I. Komnenos tarafından yaptırılan 12. yy.dan kalma bir kale bulunuyordu. Kule birçok Kaliteli Sohbet Ortamı doğal afet ve salgında karantina sığınağı olarak kullanılmıştır.

 

Adını Trajik bir efsaneden almıştır. Efsaneye göre bir kahin prensese bir yılan sokması sonucu öleceğini söyler. Bu kehaneti duyan prenses bu yılanların çıkamayacağı bu kuleye sığınır ama kaderinden kaçamaz ve incir dolu bir sepette bulunan zehirli bir yılan tarafından sokulup ölür.

 

Evet arkadaşlar bir makelemin daha sonuna geldik sizlere İstanbul Sohbet Odaları ndan iyi akşamlar demeden önce bir hatırlatmada bulunayım lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin sizleride Eğlenceli sohbet ortamı na bekliyoruz.

04 Mart 2019 - 00:30

admin

0 Yorum



Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Benzer yazılar


Haydi Sende sohbetles.net Sohbet Odalarına katıl ve sohbet odalarının farkını yaşayın! ücretsiz chat odaları sitesi sohbetles.net

Neden Biz!

  • Kaliteli
  • Seviyeli
  • Eglenceli
  • Sohbet Sitesi